Z vaší země není možné zadat novou objednávku. United States

Adžika 50g

Koření od Lubana Koření od Lubana

me051

Nový produkt

Adžika 50g Rozšířit

Adžika je původem gruzínská směs koření, používejte jak na masa i zeleninu, dejte na pečené brambory i dušenou zeleninu... |koreni-bylinky.cz

Více informací

10 ks

SKLADEM

Ocenění Spolehlivá firma 2015 Ocenění Spolehlivá firma  2015

Certifikát spolehlivá firma 2016 Ocenění Spolehlivá firma  2016

Certifikát prověřená firma Certifikát prověřená firma

Kořenící směs Adžika 50g

Kořenící směs Adžika je voňavá, mírně pikantní směs koření, původem Gruzínská originální směs koření, která se používá jak na masa i zeleninu, vynikající na marinování a nakládání. Adžika je vhodná do mletých mas a náplní, k dušeným i pečeným masům (guláše, skopové maso, jehněčí maso, ryby, drůbež, vepřové maso), nebo i do dušené zeleniny.

Tip:

Pokud ji necháte odležet v kvalitním oleji v ledničce krásně uvolní své aroma, (které je pro nás naprosto netradiční) potírejte jí pak maso před jakoukoliv úpravou, dejte na pečené brambory i dušenou zeleninu a všude kde dáváte rajčata i papriky. 

Složení: sůl max 4%, koriandr, česnek, paprika, pískavice, majoránka, bazalka, kyselina citrónová

Šarže: D0517002B

koření do kuchyně i na gril

Kód produktume051
EAN8594187220044
Hmotnost0.05 kg
Prodejní jednotkaks
Typ baleníPE sáček vakuově uzavřený
Specifikace kořeníKoření bez Glutamanů

Zeleninové kuře na Adžice

  • 1ks kuře
  • 1ks cukety
  • 1ks cibule
  • 1ks papriky
  • 2ks rajčata
  • 1ks mrkev větší
  • 0,5ks celer menší
  • 1ks červené řepy
  • 2lžíce koření - adžika
  • máslo
  • sůl

1 - Kuře očistíme a nasolíme. Můžeme ho i naporcovat na porce nebo použít místo celého kuřete například stehna, paličky...

2 - Do pekáče naskládáme na větší kusy pokrájenou očištěnou zeleninu, kterou posypeme Adžika kořením. Na zeleninu naskládáme porce kuřete nebo položíme celé kuře, poklademe ho plátky másla (30-40 g) a dáme péct do předehřáté trouby na cca 1,5 hodiny, za občasného podlití vodou a přelití masa zeleninovou Adžika zeleninovou šťávou. Pečeme doměkka a dozlatova.


3 - Podáváme s bramborem nebo rýží.

4 - Zeleninu použijeme tu, kterou máme nejraději (například i lilek, dýně, kedlubna...), ale mělo by jí být opravdu hodně.

Grilované kuřecí plátky s pršutem

15 min. příprava
30 min. marinování
10-12 min. grilování

Marináda: šest polévkových lžic olivového oleje, jedné polévkové lžíce kořenící směsi „Adžika“ a jedné lžičky soli.

Do marinády vložíme nakrájené kusky kuřecích prsíček, promícháme a necháme asi půl hodinky marinovat.

Kvalitní slabounce krájenou italskou šunku zvanou prosciutto (můžeme použít i šunku nebo slaninu) rozkrájíme na dlouhé podélné proužky, kterými obalíme namarinované kuřecí maso a napíchneme jej s proložením červenou kapií nakrájenou na kousky na grilovací jehlu či špejli.

Zapékáme na rozpáleném grilu cca 2-3 min. z každé strany a podáváme s pečivem, grilovanou zeleninou, nebo opečenými bramborami.

Vepřové sAdžkou

Ingredience

  • 4 plátky  vepřová kýta

  • 4 lžíce    Adžika - směs koření

  • 1/4 l       plnotučné mléko

  • 2 - 3 lžic olivový olej

na ozdobu

  • 1 ks   cibule

příloha

  •  brambory

  •  čerstvá zelenina

    Postup přípravy

    Vepřové maso dobře očistíme, nakrájíme na plátky, nařízneme okraje a naklepeme.

    Jednotlivé plátky posypeme kořením adžika (jemná směs koření k úpravě masa), vložíme do kastrolku a zakapeme olivovým olejem. Pak je necháme v chladu aspoň půl hodiny uležet.

    Nahřejeme si v hlubší pánvi s poklicí lžíci oleje. Vložíme připravené plátky masa a opečeme je. Po zatažení maso otočíme a přikryjeme poklicí. Necháme asi 15 minut opékat, pak znovu otočíme a po chvíli dalšího opékání (kdy je maso téměř měkké) přidáme plnotučné mléko. Po chvíli pečení pod poklicí bude maso měkké a získá jemnou chuť.

    Mezitím si doměkka uvaříme oloupané brambory nakrájené na kostky. Cibulku oloupeme a najemno nasekáme. Zeleninu omyjeme a nakrájíme.

    Plátky vepřového masa s adžikou posypeme jemně nakrájenou cibulkou a podáváme je s vařenými brambory, které přeléváme vzniklou omáčkou. Doplňujeme připravenou čerstvou zeleninou.

Koření od Lubana vyniká skvělou chutí a použitelností při přípravě veškerých pokrmů. Lubanovo výběrové a vždy čerstvé koření neobsahuje běžně používané složky náhrad a plniv.


Můžete se spolehnout, že vždy obdržíte výběrové koření vysoké kvality s nízkým, nebo žádným procentem soli a u většiny sortimentu i bez běžně používaného glutamanu.


Zkuste naše kořeníčko a uvidíte, že budete velmi spokojeni, jako již mnoho našich věrných zákazníků.

Napsat recenzi

Adžika 50g

Adžika 50g

Adžika je původem gruzínská směs koření, používejte jak na masa i zeleninu, dejte na pečené brambory i dušenou zeleninu... |koreni-bylinky.cz

Akceptovat

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací